dinsdag 6 oktober 2015

Goud + wit + zwart.

Voor ons tweede boek maakten we al de tassen twee keer. De eerste keer in de stoffen van de collectie 'In the air' van Lotte Martens, de ontwerpers kozen zelf in welke stof/print ze hun tas graag in het boek zagen staan. Een tweede keer in een gewone katoen (ook dit is een geprinte stof van Lotte Martens) voor de foto's van de handleiding. We schreven de uitleg als zou je zelf een katoen/canvasstof gebruiken. Op het einde van het hoofdstuk geven we de aanpassingen mee voor moest je met de stoffen van Lotte Martens aan de slag willen gaan om een designertas te maken met een grote luxueuze uitstraling. Met een niet rafelende stof werken (zoals vilt of neopreen) betekent bijvoorbeeld dat er soms geen naadwaarden worden ingerekend.


Het tasje van Annelies Timmermans maakten we in het boek in vilt. Een stof die zich er goed toe leent en de tas wat 'volume' geeft zonder dat er een versteviging aan te pas hoeft te komen. Ik haalde het patroon nog eens uit en maakte het tasje zelf nog eens in een combinatie van katoen en canvas.


Het is een heel leuk patroon waar je, door de verschillende geometrische vlakken, heel wat kanten mee uit kan. Een andere combinatie van stoffen zal steeds weer een heel verschillend resultaat geven. Ik hield het bij deze versie sober, en maakte aan de buitenkant enkel één vlak in een andere stof, wit met zwarte stipjes. De twee andere vlakken zijn een gouden canvas. Aan de binnenkant komt de gestippelde stof weer terug.


En met een riempje eraan kan het ook als schoudertasje gebruikt worden. Helemaal perfect voor een avondje uit! 


patroon van Annelies Timmermans uit 'Mijn designertas'
witte stof met zwarte stippen: Michael Miller fabrics
gouden canvas: stoffenspektakel

11 opmerkingen:

 1. Mooi! Combi van de stoffen erg tof! Jullie hebben weer een super boek gemaakt!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Een mooie stoffencombinatie heb je gekozen en een leuk tasje dat je bij veel kleding kan combineren.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Deze staat al zeker om m'n lijstje! Trouwens een prachtige boek waar we weer veel inspiratie uit kunnen halen met veel bling bling! ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. een pracht van een combinatie!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Echt schoon, grote fan van de stoffencombinatie!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Waw! Die ga ik ook snel eens proberen! Eerst het boek nog ophalen !!!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Super! dat boek staat hier hoog op het verlangslijstje (als in: volgende week schaf ik het mij aan) :)

  BeantwoordenVerwijderen