vrijdag 14 februari 2014

chocolade.

Een dag als vandaag vraagt om chocolade.  Dus werd er nog eens een oud recept bovengehaald, ooit gekregen van een mama aan de schoolpoort.
Chocoladetaarten worden hier enorm gesmaakt.  Het recept dat ik eerder al op de blog zette, wordt hier heel vaak bovengehaald.  Een 'bloemloze' taart, die in een mum van tijd op is (en meestal de kans niet krijgt om af te koelen).


Voor de taart die ik vandaag maakte, had ik wel bloem nodig, waardoor het eerder een cake is.  Een heerlijk chocoladebaksel dat hier steeds heel geliefd is op verjaardagsfeestjes.  Ik deel het graag met u.

200 gr pure chocolade
200 gr suiker
150 gr boter
150 gr bloem
1 kl bakpoeder
4 eieren

smelt chocolade, boter en suiker samen in de microgolfoven
voeg het geel van ei toe en meng tot een egaal mengsel
voeg bloem en bakpoeder toe
klop het eiwit op en voeg het toe aan het deeg
bak 45 minuten in een voorverwarmde oven van 175°

smakelijk!

Vandaag krijgt de taart wel de kans om af te koelen, maar als straks de kinderen thuis zijn van school, ben ik er zeker van dat ze weer in een mum van tijd op zal zijn!


11 opmerkingen:

  1. Lap seg, out of chocolate, of misschien slingert er hier nog wel wat rond van Sinterklaas. Smakelijk!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. njam! misschien maak ik er ook nog wel eentje straks :)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Bedankt voor het delen. Het taartje staat in de oven en ruikt heerlijk. Groet Mariët

    BeantwoordenVerwijderen
  4. dank je wel! perfect voor een regenachtige namiddag!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Mmmm, die probeer ik zeker es uit!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Getest en méér dan goedgekeurd. Bedankt om dit heerlijke recept te delen!

    BeantwoordenVerwijderen